RK Čelik i RK Jajce otvaraju memorijalni turnir "Zaim Kobilica"
Zeničani će nastaviti sa tradicijom organizovanja turnira u spomen nekadašnjeg igrača i reprezentativca BiH i Italije

Ovog vikenda turnir u zeničkoj Areni

RK Čelik i RK Jajce otvaraju memorijalni turnir "Zaim Kobilica"

D. Kurbegović

Šesto izdanje Memorijalnog rukometnog turnira „Zaim Kobilica“ u organizaciji RK Čelik bit će održano 19. i 20. septembra u Areni "Husejin Smajlović".

Zbog epidemiološke situacije u BIH i regionu izostat će učešće ekipe iz inostranstva kojima su bile upućene pozivnice, između ostalog Vardara, Partizana iz Beograda, Željezničara iz Niša i prošlogodišnjeg pobjednika ekipe Umaga.

Predsjednik RK Čelik koji je organizator ovog turnira u spomen nekadašnjeg igrača Čelika, te reprezentativca BiH i Italije, istakao je da je sami uspjeh i što će se uopće organizovati ovaj turnir u ovakvim uslovima.

"Vrlo je važno da će turnir biti održan u potpunosti uz pridržavanje svih mjera, svi osim igrača i stručnog štaba će morati nositi maske i držati distancu. Utakmice će se igrati bez prisustva publike. Ovo je jedan od najjačih turnira u BIH. Žalimo što zbog korone nismo uspjeli organizovati turnir s ekipama iz inostranstva, bio bi to veoma jak turnir. Naredne godine ćemo organizovati još jači turnir kada ćemo nadam se slaviti ulazak u Premijer ligu, posebno što slavimo ove godine 70 godina našeg kluba“, izjavio je Pane Škrbić.

Na turniru će osim domaćina Čelika nastupiti dva člana Premijer lige BiH, Bosna iz Visokog i Iskra iz Bugojna, dok je četvrti učesnik federalni ligaš Jajce. U prvoj polufinalnoj utakmici u subotu od 17:00 sati sastaju se Čelik-Jajce a u drugoj od 19:00 sati Bosna-Iskra. Drugog dana susret za treće mjesto igra se u 17, a finale od 19 sati.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđeni su pehari, a biće dodijeljena priznanja za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira. Turnir će se igrati bez prisustva publike uz poštivanje svih zakonskih mjera o zdravstvenoj zaštiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi