Treneri Reala i Veleža

Zidane uradio istu stvar kao Dudić, ali je imao drugačije objašnjenje

Admin Čaušević

U novoj sezoni baš kao i finišu prošle sezone treneri imaju mogućnost da tokom utakmice u tri različita intervala naprave pet izmjena. 

Feđa Dudić je u prvom kolu nove sezone Premijer lige na poluvremenu utakmice Željezničar - Velež poslije vodstva Plavih s 3:0 napravio čak četiri izmjene.

"Da sam imao pravo, napravio bih još jednu ili dvije izmjene. Prva dva pogotka smo primili iz kontranapada, nismo mogli braniti previše prostora. U drugom poluvremenu smo imali statistiku na našoj strani, veliki broj kornera i posjed lopte, ali čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi", kazao je tada Dudić u izjavi za Arenu Sport nakon utakmice.

U susretu s Cadizom istu stvar napravio je trener Reala Zinedine Zidane nakon što su Kraljevi gubili s 0:1, ali je imao drugačije objašnjenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izmjene nisam napravio da ukažem na dvojicu ili trojicu igrača", kratko je rekao francuski stručnjak koji je na poluvremenu na klupi ostavio Modrića, Ramosa, Isca i Lucasa.

Interesantno da po četiri izmjene nisu pomogle ni Dudiću ni Zidaneu jer je Velež izgubio s 3:0, a Real s 0:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.