Dobro su krenuli

Ako je vjerovati tradiciji, Milan osvaja Scudetto!

Edmir Škorić

Milan je fantastično otvorio novu sezonu Serije A, pa je upisao četiri pobjede u četiri meča.

Rossoneri su četvrtu pobjedu upisali sinoć na Giuseppe Meazzi protiv Intera (2:1) i ujedno im je gol Romelua Lukakua prvi koji su primili u četiri utakmice.

Crveno-crni su trenutno vodeći na tabeli s 12 bodova i njihov glavni cilj je da se plasiraju u Ligu prvaka, mada Zlatan Ibrahimović i dalje vjeruje u Scudetto i indirektno najavljuje borbu za trofej.

A također, tradicija govori isto. Milan je četiri puta u povijesti startao s četiri pobjede i svaki put je osvajao naslov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dešavalo se to u sezonama 1950/51, 1954/55, 1992/93 i 1995/96.

Bude li se pridržavao tradicije, Milan će doći do novog naslova ove sezone, mada opet svi kao prvaka vide ili Juventus ili Inter, pa i Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.