Ibrahimović: Scudetto? Ako vjerujete, možete sve

Zlatan se vratio i digao Milan na noge

Ibrahimović: Scudetto? Ako vjerujete, možete sve

E. Škorić

Godinama je Milan bio u mraku, ali dolaskom Zlatana Ibrahimovića najzad izgleda konkurentan za sami vrh u Italiji.

U Milanu i dalje imaju za cilj ulazak u Ligu prvaka, a nakon što su pobjedom nad Interom (2:1) vezali četiri pobjede na početku nove sezone u Seriji A, apetiti polako rastu. Ibrahimović je presudio u derbiju s gradskim rivalom i upravo je švedski veteran glavni razlog što na San Siru opet mirno spavaju.

Bilo je čak upitno hoće li Ibra uspjeti da zaigra derbi zbog toga što je bio u izolaciji nakon što je test na koronavirus otkrio da je pozitivan.

"Zatvorili su pogrešnu životinju", uz smijeh kaže Ibra za Sky Sport nakon pobjede i dodaje: "Svaka tri dana vršio sam testiranja, želio sam da igram derbi i mislim da ga ni u kojem slučaju ne bih propustio".

Ibrahimović se bliži četvrtoj deceniji života, ali na terenu se to ne može primijetiti.

"Najstariji sam, ali osjećam puno odgovornosti i sviđa mi se ova situacija. Tu sam, znam koliko mogu. Nakon povrede sam se želio osjećati živim i otišao sam u Ameriku da krenem ispočetka. Kad sam se vratio u Manchester, nisam se osjećao spremnim, rekao sam Mourinhu: 'Uz dužno poštovanje, nemojte me zvati jer se ne osjećam spremnim. Ne želim da vas razočaram svojom igrom jer ovo nije Ibra od prije'. Nisam bio spreman, tada je došla prilika iz Amerike i rekao sam da. Na kraju je bilo vrijeme da odlučim da nastavim ili ne. Mino je došao i rekao mi da je vrijeme da se vratim u Evropu i pokažem svima da još mogu. Pitao sam ko me najviše treba, on mi je rekao Milan. I evo, tu sam".

Objavio je nakon pobjede nad Interom jednu brutalnu fotografiju lava nakon objeda.

"Ja sam poput tog lava. Htio sam tu fotografiju objaviti i na zadnjem derbiju koji smo igrali. Nakon 45 minuta je izgledalo dobro, ali na kraju smo izgubili, pa sam se držao po strani", dodaje Ibrahimović.

Bilo je i provokacija prilikom slavlja kod drugog gola. Razlog?

"Bio je jedan koji je vrištao kada sam izašao na teren i rekao samu mu 'ovo je za tebe'. Samo za nejga".

A na pitanje o Rafaelu Leau, kazao je:

"Vrlo jak, ima fizičku građu gotovo bolju od moje (smijeh). Brz je, ima tehniku, ide mu dobro. Samo se treba usredotočiti na nogomet i shvatiti mogućnosti koje on ima. Igra za Milan, to je odgovornost, nije kao da ovdje imaju puno strpljenja i čekaju ...".

Scudetto, koliko je realno za Milan u ovom trenutku?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razmišljamo po jednu utakmicu i svaka nam je poput finala. Kada sam stigao, cilj je bio doći u Evropu. Sada ih sve igramo kao finale. Cilj je doći do Lige prvaka i biti dobar. Moj cilj je drugačiji, ali to ću zadržati za sebe. Postoji li šansa za osvajanje Scudetta? Onaj ko vjeruje u to, može sve. Radimo na tome", poručio je švedski majstor.

Milan će u narednom kolu ugostiti Romu, pa onda ide u Udine i ima priliku da nastavi impresivnu seriju koja traje još od karantina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Već 10 godina gledamo zalete i maštanja. Uložiš u klub 20 miliona i hoćeš skudeto. Polahko, na ovo smo već navikli
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi