Terete se da su oštetili Dinamo za veliki novac

Danas u Osijeku počinje suđenje Mamiću i društvu

Samir Mlaćo

Danas u Osijeku počinje suđenje Zdravku Mamiću, optuženom bjeguncu koji je utočište pronašao u BiH.

USKOK Mamića i još šestoricu tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja izvukli iz Dinama 200 miliona kuna i tako napravili veliku štetu klub.

Zdravku Mamiću zbog bijega u BiH sudit će se u odsutnosti, a optuženi su još  jegov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Mamić je ranije osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama, te se smatra da je tako i državi nanio štetu od 12, 2 miliona kuna.

"Ja nisam pobjegao s mjesta događaja ili nesreće. Jednostavno, zatekao sam se na mjestu na kojem imam pravo biti. Ne skrivam se, tako da nisam bjegunac, ja sam u svojoj državi. Moj otac je podrijetlom odavde. Ja znam tko sam i što sam“, kazao je Mamić po dolasku u Međugorje gdje se i trenutno nalazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.