Problemi za Young Boys

Trebalo je da Džeku dočekaju pred 8.200 gledatelja, ali su ih vlasti negativno iznenadile

Edmir Škorić

Švicarski Young Boys sprema se za nastup u Evropskoj ligi u četvrtak.

Švicarski tim će ugostiti Romu našeg Edina Džeke i plan je bio da to učini pred oko 8.200 gledatelja na stadionu kapaciteta 32.000 sjedećih mjesta. Tih 8.200 je 30 posto kapaciteta stadiona koliko UEFA dozvoljava od početka oktobra na mečevima pod njenim okriljem.

Ali da bi se to dogodilo, potrebna je i dozvola lokalnih vlasti. Švicarska je donijela odluku da je moguće maksimalno 1000 ljudi na tribinama, pa će Young Boys morati da razočara jedan dio svojih navijača.

Da stvar bude još gora, oni su ranije već pustili preko 8.000 ulaznica u prodaju, a sada će na tribine moći da puste tek 1000 navijača.

Meč između YB-a i Rome igra se u četvrtak od 18:55 sati u okviru 1. kola grupne faze Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.