Još uvijek nije u najboljoj fizičkoj formi

U Barceloni zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi Miralem Pjanić

Endin Čaušević

Barcelona večeras igra na svom terenu protiv Ferencvaroša meč prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Jasno je da su Katalonci veliki favoriti u večerašnjoj utakmici i sve osim pobjede Barcelone bi bila senzacija. Španski mediji pišu da će večeras od prve minute konačno zaigrati i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je ljetos stigao iz Juventusa.

Pjanić se od dolaska u Barcelonu nije baš naigrao, a mnogi vjeruju da je to najviše zbog toga što je propustio veći dio priprema zbog koronavirusa. Bh. veznjak se priključio ekipi pred sami početak sezone i jasno je da mu treba malo vremena da uđe u formu.

Bh. reprezentativac je od dolaska na Camp Nou odigrao samo 27 minuta, a za vikend u porazu od Getafea nije ulazio u igru. Diario Sport piše da su u Barceloni zabrinuti oko njegovog fizičkog stanja i da ne ide sve kako je planirano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivalo se da će Pjanić biti fizički već spreman za 90 minuta, ali u Barceloni očito ne misle tako. Diario Sport je objavio da su u Barceloni svjesni problema i da Pjaniću treba još malo vremena kako bi ušao u potrebnu kondiciju.

No, i pored toga očekuje se da će Pjanić večeras početi od prve minute i bit će zanimljivo vidjeti koliko će ga Ronald Koeman zadržati na terenu. Ipak, teško je očekivati da će za vikend biti starter protiv Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.