Poprilično je besmisleno voditi Barcelonu i uvjeravati sve da nije favorit za osvajanje Lige prvaka

Koeman se predao?

Poprilično je besmisleno voditi Barcelonu i uvjeravati sve da nije favorit za osvajanje Lige prvaka

E. Škorić

Možda je to samo dio njegove strategije, ali besmisleno je da Ronald Koeman sjedi na klupi Barcelone i isključuje mogućnost da je upravo njegov tim favorit za osvajanje Lige prvaka.

Najelitnije klupsko natjecanje starta sutra, a Barcelona će odmjeriti snage s mađarskim Ferencvarošem. Koemanova Barcelona ne briljira baš na početku sezone u Španiji, ali s obzirom na to kakve igrače ima - smatra se favoritom na svim frontovima, bez obzira na lošu proteklu sezonu.

Međutim, njen trener Ronald Koeman na današnjoj konferenciji izbjegava priznati da je Barcelona favorit. Možda samo prebacuje pritisak na druge, ali takve izjave nisu prikladne za nekoga ko vodi jednu od najvećih i najboljih ekipa na svijetu.

"U Barceloni morate igrati za osvajanje naslova. To se odnosi i na domaća takmičenja i na evropska, ali postoje vrlo jaki protivnici i morate dokazati svoju vrijednost. Nakon onoga što se dogodilo u klubu prošlog ljeta, nismo favoriti, ali možemo daleko doći", rekao je Nizozemac na konferenciji za novinare prije dvoboja s Ferencvarošem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi