Kakav je to igrač bio

Adriano je prije 16 godina izveo najsavršeniji dribling u fudbalu

Endin Čaušević

Kada pitate nekoga za koga mu je žao što nikada nije ostvario neku veliku karijeru, a bio je potencijal sigurno je da ćete se prvo sjetiti Adriana.

Brazilac se Evropi predstavio u dresu Parme, ali je onda za 24 miliona eura prešao u Inter. Adirano je zaista imao nekoliko nestvarnih sezona u Interu, ali je onda njegova karijera doživjela pad iz kojeg se nikad nije vratio.

Nakon smrti oca Adriano se odao noćnom životu i alkoholu i vratio se u Brazil. Okušao se još jednom u Evropi kada je stigao u Romu, ali jednostavno povratka na stare staze slave nije bilo.

Adriano je zaista bio jedan od najkompletnijih napadača ikad i predviđala mu se blistava karijera. Međutim, posvetio se nekim drugim stvarima koje fudbaler mora izbjegavati i danas je sve ostalo na tome "eh, da nije...".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA se danas prisjetila njegovog nevjerovatnog driblinga iz 2004. godine s meča Valencia - Inter. Tada je Brazilac izveo jedan od najboljih driblinga koje smo vidjeli kada je posramio Davida Navarra i samo je šteta što nije uspio da savladao Santiaga Canizaresa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.