Zlatan Ibrahimović presudio Interu u velikom gradskom derbiju!

Velika pobjeda Rossonera

Zlatan Ibrahimović presudio Interu u velikom gradskom derbiju!

E. Škorić

Na Giuseppe Meazzi odigran je večeras gradski derbi između Intera i Milana u okviru 4. kola italijanske Serije A, a 'gosti' su na kraju slavili s 2:1 uz dva pogotka nevjerovatnog Zlatana Ibrahimovića.

Dosta uzbudljiv derbi, otvoren, pa su svi oni koju su ga pratili putem malih ekrana mogli uživati, naročito u prvih 45 minuta, kada su postignuta tri gola.

"Gosti" su bolje otvorili meč, a do gola su došli nakon 12-13 minuta igre. Aleksandar Kolarov je faulirao Zlatana Ibrahimovića u svom šesnaestercu, pa je opravdano dosuđen penal za Rossonere.

Ibrahimović je gađao s 11 metara, Samir Handanović je odbranio, no 38-godišnji Šveđanin odbijenu loptu ipak posprema u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije, novi gol za Milan i opet Ibrahimović.

Poslije sjajne akcije iz kontre, Ibrahimović koristi dobar ubačaj Leaa s lijeve strane i matira Handanovića za već veliku prednost Milana. Uzbudljivo prvo poluvrijeme nastavljeno je novim golom.

U 28. minuti Ivan Perišić asistira Romeluu Lukakuu i Inter se vraća u utakmicu. Imao je Nicolo Barella dobru šansu u 32. minuti, ali je slabo šutirao, a do kraja prvog dijela još pokušaj Lukakua glavom, no ide lopta pored gola.

U nastavku je Inter krenuo po izjednačenje, Milan se branio i strpljivo čekao svoju priliku iz kontre.

Dosta polemike izazvala je situacija petnaestak minuta prije kraja kada je najprije dosuđen penal za Inter zbog kontakta Lukakua i Donnarumme, no na kraju je dosuđen ofsajd.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je uzaludno pokušavao da se spasi poraza, Milan je uspio izdržati i zasluženo ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu i sa 12 bodova je lider na tabeli. Uz to, Rossoneri su na samo jednom primljenom golu i već mjesecima igraju sjajno.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu, Sampdoria je razbila Lazio s 3:0.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirn3s
Babuka igre
8 1
Realist
Ni korona ni Inter nisu imali šanse protiv Ibre
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi