Obavljeno testiranje

U FK Sarajevo svi negativni! · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo obavio je testiranje i neslužbeno saznajemo da su svi članovi aktuelnog bh. prvaka negativni.

Podsjećamo da je Sarajevo u subotu na Koševu igralo protiv Širokog Brijega i slavilo s 2:0, a jučer su s Pecare potvrdili da su šestorica njihovih igrača koja su igrala u tom meču bila zaražena koronavirusom, odnosno njihovi najnoviji testovi su pokazali da su pozitivni na COVID-19.

Stoga je postojao strah da je neko od igrača Sarajeva također zaražen, ali današnje testiranje pokazalao je da su svi negativni, pa kreću put Banjaluke i u srijedu s Krupom igraju meč osmine finala Kupa BiH.

Za sada najveće probleme ima Široki Brijeg, a na zahtjev tima s Pecare pomjeren je duel Kupa BiH u Mostaru protiv Veleža, a po svemu sudeći odgodiće se i premijerligaški duel s Tuzla Cityjem. Sarajevo, s obzirom na rezultate testiranja, može bez problema da nastavi sa svojim aktivnostima. 

Očekuje se da FK Sarajevo i zvanično potvrdi informacije koje smo neslužbeno saznali - da u njihovom timu nema pozitivnih na koronavirus u ovom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.