Bordo tim će imati još jedno testiranje na koronu

Igrači Sarajeva u Banjaluku putuju u dva autoubusa, stručni štab u automobilima

Edmir Škorić

Kako je SportSport.ba pisao, niko od igrača i članova stručnog štaba u FK Sarajevo nije pozitivan na COVID-19.

FK Sarajevo je potvrdio da su svi igrači i članovi stručnog štaba danas prije polaska u Banja Luku obavili PCR testiranje u dogovoru sa epidemiološkom službom i Kriznim štabom Kantona Sarajevo.

Testiranje je obavljeno preventivno, u cilju zaštite igrača i stručnog osoblja, a rezultati su pokazali da su svi igrači i stručni štab negativni na prisustvo korona virusa.

U Banja Luku su uz odobrenje nadležnog epidemiologa Kriznog štaba Kantona Sarajevo otputovali sljedeći igrači:

Džafić, Dizdarević, Dupovac, Miličević, Šerbečić, Adukor, Oremuš, Hodžić, Pidro, Islamović, Salčin,Sušić, Pejović, Đokanović, Rahmanović, Mustedanagić, Fanimo, Hebibović, Tatar, Velkoski, Handžić i Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stručni štab u Banjaluku putuje u automobilima, a igrači sa dva autobusa. U hotelu će svi biti smješteni u jednokrevetnim sobama poštujući sve epidemiološke mjere.

Medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo zakazao je još jedno testiranje za kraj sedmice uoči utakmice 12. kola m:tel Premijer lige BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.