Napustio FK Sarajevo i potpisao za viceprvaka Indije
Zeničanin iza sebe već ima dosta iskustva u radu s mnogim klubovima kako u BiH, tako i vani, a odlazak u Indiju svakako će biti izazov više u njegovoj karijeri

Zeničanin će biti prvi trener iz BiH koji će raditi u ovoj zemlji

Napustio FK Sarajevo i potpisao za viceprvaka Indije

D. Kurbegović

Prvi trener iz BiH koji će raditi u Indijskoj super ligi bit će 35-godišnji Admir Kozlić. Nakon što je na vlastiti zahtjev raskinuo ugovor sa aktuelnim prvakom BiH nije dugo trebalo da pronađe novi angažman.

Ovaj Zeničanin je potpisao ugovor do kraja sezone sa dvostrukim indijskim prvakom i aktuelnim viceprvakom ove mnogoljudne zemlje ekipom FC Chennaiyin. Interesantno je da će ovog puta biti asistent Mađaru s njemačkim pasošem Csaba Laszlu, koji je u sezoni 2016/2017 radio u ekipi Dunajske Strede u kojoj je Kozlić ostavio dubok trag sa još jednim njemačkim trenerom Peterom Hyballom, osvajanjem drugog mjesta po prvi put u historiji kluba u sezoni 2018/19. Očito da je svojim radom u Dunajskoj Stredi ostavio dobar utisak, te ga je Csaba Laszlo uvrstio u svoj stručni štab za Indiju.

Posljednji angažman Kozlić je imao u FK Sarajevu, gdje je u jednoj novoj ulozi obavljao funkciju Team managera. Kozlić inače posjeduje UEFA A licencu, a pored toga je magistrirao i doktorirao na Univerzitet u Grazu u oblasti videoanalize nogometnih utakmica.

Radio je do sada u različitim ulogama kao videoanalitičar, kondicioni trener i pomoćni trener u Kapfenbergu, Sturmu iz Graca, U21 reprezentaciji Austrije, Olimpiku, Čeliku, Dunajskoj Stredi, te u FK Sarajevu kao Team manager.

Interesantno je da će upravo u Indiji biti trener Enesu Sipoviću, koji je također nedavno potpisao ugovor sa ovom ekipom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Ja ne znam ni da je bio u Sarajevu?!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije