Igrali Pjanić, Kovačević i Ćivić

Barcelona s igračem manje do petarde protiv Ferencvaroša, neočekivan poraz Borussije u Rimu

Edmir Škorić

Barcelona je u drugom meču 1. kola grupe G odmjerila snage s Ferencvarošem i sigurno je slavila (5:1).

Barca je bila veliki favorit protiv mađarskog prvaka i, bez obzira na dobar početak gostiju, jednostavno kvalitet je debelo na strani Katalonaca i nije bilo upitno hoće li u novu sezonu Lige prvaka startari pobjedom. Na kraju je to bilo i uvjerljivo bez obzira na igrača manje.

Već na poluvremenu domaćin je imao 2:0. U 27. minuti je Messi izborio penal, srušio ga je bh. defanzivac Adnan Kovačević, a Argentinac pogodio s bijele tačke za 1:0, da bi u 42. minuti poslije lijepe akcije i ubačaja Frenkiea de Jonga, mladi Ansu Fati pobjegao odbrani Ferencvaroša i pogodio za 2:0. U nastavku Coutinho je na asistenciju Fatija (atraktivno petom) postigao gol za 3:0.

Utješni pogodak Ferencvaroš je postigao u 70. minuti. Gerard Pique je skrivio penal, dobio direktan crveni karton zbog čega propušta duel sa Juventusom u 2. kolu, a Kharatin je bio precizan s 11 metara za 3:1. Ipak, to nije bilo sve, s obzirom na to da je Barcelona došla i do četvrtog, pa potom i petog gola. Rezervisti Pedri i Dembele su dotukli goste. 

Inače, Miralem Pjanić je od prve minute igrao za Barcelonu (izašao u 76. minuti), a na drugoj strani starteri su bili bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić, no oni nisu uspjeli zaustaviti jaku navalu katalonske momčadi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ranije danas je u grupi G odigran duel između Dynama i Juventusa u Kijevu, a Italijani su slavili s 2:0 uz dva pogotka Alvara Morate.

U grupi F ranije je Zenit poiražen od Club Bruggea s 1:2, a u drugoj utakmici te grupe Lazio je ugostio i pomalo neočekivano pobijedio dortmundsku Borussiju s 3:1. Immobile i Akpa Akpro uz autogol Hitza bili su strijelci za Rimljane, dok je Haaland u 71. postigao utješni gol za Dortmunđane. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.