Mijenja Žižovića na klupi Plemića

Ivanković: Ova pobjeda meni mnogo znači jer je prva samostalna u mojoj karijeri

Endin Čaušević

Zrinjski je danas na svom terenu pobijedio Slaviju sa 4:0 u meču osmine finala Kupa BiH.

Plemići su u prvom dijelu stvorili mnoštvo prilika, ali se Slavija uspjela odbraniti. No, na startu drugog dijela domaći su za samo devet minuta zabili četiri gola i sve riješili.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se obratio Mario Ivanković koji inače mijenja Mladena Žižovića na klupi zbog situacije s koronavirusom.

"Čestitam momcima na zasluženoj i ubjedljivoj pobjedi koja prvenstveno meni znači jer je to prva samostalna pobjeda za mene. Bez obzira na okolnosti koje su nas zadesile ostvarili smo cilj i prošli dalje, sačuvali smo većinu prvotimaca i moramo biti zadovoljni na kraju".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Slavija je igrala defanzivno i tražili smo taj put ka golu u prvom dijelu gdje nismo imali ni sreće. Ali, otvaranje drugog dijela je bilo dobro jer smo dali četiri gola i na vrijeme završili utakmicu".

"Kombinirana ekipa koja vjerovatno skupa nije igrala. Tražili smo se u prvom dijelu, ali zalaganjem i odnosom svih igrača moramo biti zadovoljni i uradili smo ono što smo trebali. Gust raspored? Svaki treći dan utakmica i ne zna se koja je teža. Danas smo odmorili većinu prvotimaca i nadam se da ćemo biti spremni za vikend i okršaj protiv Olimpika gdje nas zanimaju samo tri boda".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.