Olympiakos bolji od Marseillea

Manchester City nakon preokreta pobijedio Porto

Endin Čaušević

Manchester City večeras je nakon preokreta pobijedio Porto na Etihadu sa 3:1 u meču prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Porto je odlično počeo utakmicu i poveo već u 14. minuti kada je sjajan gol nakon solo prodora postigao Luis Diaz. No, samo sedam minuta kasnije Građani su poravnali na 1:1.

Sudija je svirao penal za domaći tim, a odgovornost je preuzeo argentinski napadač Sergio Aguero koji je izjednačio rezultat na 1:1.

City je nakon toga krenuo po preokret, ali se Porto dobro branio. No, otpor portugalskog kluba domaći su uspjeli da slome sredinom drugog poluvremena i to majstorijom Gundogana.

Gundogan je u 65. minuti sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 2:1 i tako donio preokret svom timu. City je pobjedu osigurao u 73. minuti kada je konačnih 3:1 postavio Torres.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istoj grupi večeras su u Atini igrali Olimpiakos i Marseille, a grčki klub je u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede.

Odlučujući trenutak meča desio se u 91. minuti kada je Koka zabio za 1:0 i veliko slavlje igrača Olympiakosa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.