VAR ima pune ruke posla širom Evrope

Nekoliko odluka

VAR ima pune ruke posla širom Evrope

A. Čaušević

Sudije su se morale osloniti na pomoć VAR-a u više navrata u mečevima prvog kola Lige prvaka. 

VAR je radio na startu drugog dijela utakmice Bayern - Atletico Madrid kada je zbog ofsajda Luisa Suareza poništen gol Joao Felixa.

U Atini na meču Olympiakos - Marseille gol je poništen Gerogiosu Masourasu jer mu je pola potkoljenica bila u ofsajd poziciji. Situaciju pogledajte ovdje.

VAR je pozvan da reaguje i na Giuseppe Meazzi. Arturo Vidal je oborio Marcusa Thurama, ali sudija Kuipers nije pokazao na bijelu tačku. 

Nizozemac je nakon toga dobio poziv iz VAR sobe. Pogledao je snimak te pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač je bio Ramy Bensebaini. Situaciju pogledajte ovdje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi