Komitet za takmičenje podnio prijavu protiv Feđe Dudića!

Adnan Beganović

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine podnio je prijavu protiv trenera Veleža Feđe Dudića.

Prijava je, kako se navodi na stranici Fudbalskog saveza BiH podnesena zbog kršenje Kodeksa o ponašanju članova FSBiH i neprimjerenog i neodmjerenog komentarisanja u medijima, suđenja i takmičenja unutar Premijer lige BiH, po završetku prvenstvene utakmice 10. kola Premijer lige BiH, između Borca i Veleža.

Disciplinska Komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je rješavajući ovu prijavu zatražila od trenera Veleža očitovanje, a Dudić je bio dužan do 16. oktobra dostaviti isto.

Na narednoj sjednici Disciplinske komisije trebala bi biti donesena odluka vezana za ovaj slučaj.

Podsjetimo, duel između Borca i Veleža imao je i svoje treće poluvrijeme s obzirom da su gosti bili nezadovoljni suđenjem glavnog sudije Miloša Gigovića, koji je od Komiteta za sudije dobio ocjenu 7.5 i nalazi se na "odmoru" od premijerligaških utakmica, a formu održava sudeći utakmice nižih rangova i omladinskih takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.