Feđa Dudić: Po prvi put u ovoj sezoni nalazim se na 'slatkim mukama'

Trener Veleža uoči sutrašnjeg derbija za SportSport.ba

Feđa Dudić: Po prvi put u ovoj sezoni nalazim se na 'slatkim mukama'

Sutrašnje 12. kolo Premijer lige donosi nam veliki derbi koji će u Vrapčićima, na stadionu 'Rođeni' odigrati FK Velež i FK Željezničar. 

Podsjetimo, na otvaranju ove sezone Velež je na Grbavici poražen 3:0 te je sigurno da će u taboru mostarskog kluba biti velika motivacija da se revanširaju velikom rivalu. Ono što je sigurno je to da nas sutra čeka kvalitetna utakmica, čvrsta i neizvjesna, a trener Veleža Feđa Dudić za SportSport.ba najavio je sutrašnji derbi.

"Željina pozicija dovoljno govori o tome koja ekipa nam dolazi u goste" - otpočeo je Dudić i dodao:

"Još nam je u sjećanju utakmica iz prvog kola kada smo zasluženo izgubili i na Grbavici platili skupo sve naše greške. Međutim, tada sam rekao da trebamo da se "poklopimo" i radimo i iz ove perspektive mogu reći da nam je možda to prizemljenje i dobro došlo. Tako je i bilo, poslije te utakmice pa sve do danas, igrali smo ravnopravno sa svima. Bit ćemo spremni da taktički odgovorimo Željezničaru na njihovu postavku pošto u zadnje vrijeme često mjenjaju sistem sa jednim ili dva napadača. Sigurno da, posebno prema naprijed, imaju odlične pojedince koji individualnom kvalitetom mogu riješiti svaki meč i posebno ćemo obratiti pažnju na njih."

Osvrnuo se Dudić i na stanje u svojoj ekipi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo napokon kompletni za ovu utakmicu i zaista se nalazim, možda i po prvi put na "slatkim mukama" jer svi momci rade odlično i ko god dobije priliku za igru koristi je na najbolji način tako da ću se za sastav odlučiti na dan utakmice. Za Željeznicar zaista sve pohvale i respekt ali mi ćemo napraviti sve da izađemo kao pobjednici iz ovog susreta i obradujemo naše navijače i zaista velika je žal što ne mogu da prisustvuju na sutrašnjoj utakmici jer sam uvjeren da bi stadion sutra bio ispunjen do posljednjeg mjesta od strane navijača oba kluba" - kazao je Dudić.

Utakmica između Veleža i Željezničara na programu je sutra u 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Krme vrapcicko. Nadam se da ce vas Zrinjevci opet protjerati jos dalje na planinu a ovu vasu vjestacku tvorevinu vratiti u najnizi rang takmicenja.
4 19
Brazuka
ako ih napadnete dobit će te ih 2 razlike. Zeljo ima najslabiju odbranu
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi