Meč se igra od 16 sati

Sve je u znaku El Clasica: Španski mediji otkrili sastave Barcelone i Real Madrida

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas na svom terenu dočekuju Real Madrid u velikom derbiju sedmog kola La Lige.

El Clasico je sigurno jedna od najvećih utakmica na svijetu i jasno je da nas i danas na Camp Nou očekuje dosta uzbuđenja. Prethodnih godina ovi klubovi su imali spektakularne okršaje i nadati se da će tako biti i danas.

No, jasno je da Barca i Real nisu toliko dominantni kao prethodnih godina, te oba kluba u El Clasico ulaze nakon neočekivanih poraza prošlom kolu protiv Getafea, odnosno Cadiza.

Također, španski mediji pišu da bi u slučaju poraza Zinedine Zidane čak mogao dobiti otkaz i zbog toga je ovaj meč za njega od posebnog značaja.

Utakmica na Camp Nou igra se od 16 sati, a katalonski Sport je već objavio vjerovatne sastave. Već sada je jasno daće bh. reprezentativac Miralem Pjanić najvjerovatnije ostati na klupi i čekati svoju priliku, a u prvi sastav će se vratiti Sergio Busquets.

Vjerovatni sastav Barcelone: Neto, Dest, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Coutinho, Griezmann, Ansu Fati, Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Real Madrida: Courtois, Nacho, Varane, Sergio Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Vinicius Junior, Benzema.

Također, poznate su i kvote za ovaj okršaj u kojem Barcelona ima ulogu favorita. Kvote u ponudi kladionice MOZZART možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.