Uvjeren je da je on naredni šampion

Ko je momak kojeg je Khabib proglasio za svog nasljednika?

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov se sinoć povukao sa MMA scene.

Nakon 29. pobjede u karijeri The Eagle se iz poštovanja i obećanja majci da se neće više boriti bez oca oprostio i ostavio je upražnjenim pojas UFC prvaka lake kategorije.

Velika konkurencija je u ovoj kategoriji. Tu su Justin Gaethje, Conor McGregor, Dustin Poirer, ali i čovjek kojeg je Khabib odavno proglasio za svog nasljednika na tronu.

To je njegov timski kolega i čovjek kojeg naziva bratom Islam Makhachev, 29-godišnji Dagestanac koji je odrastao sa Khabibom i njegovim ocem Abdulmanapom.

Makhachev za razliku od Khabiba ima jedan poraz u UFC-u. Dobio ga je Adriano Martins nokautom, ali je u prethodnih pet godina Islam neporažen.

Trebao je da se bori u subotu protiv Rafaela Dos Anjosa. Međutim, meč je propao jer je Brazilac bio pozitivan na koronavirus i prebačen je za novembar u SAD-u.

Khabib je uvjeren da će upravo Islam biti taj koji će u narednim godinama dominirati lakom kategorijom UFC-a. On će sasvim sigurno raditi sa njim, ali i sa ostalim borcima kojima će biti mentor.

Doslovno će The Eagle preuzeti ulogu svog oca koji se godinama brinuo o svojim borcima i pokušat će stvoriti nove šampione.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.