Posljednja borba u karijeri Khabibu donijela odličnu zaradu!

Pobijedio Gaethjea

Posljednja borba u karijeri Khabibu donijela odličnu zaradu!

Admin Čaušević

Khabib Nurmagomedov je protiv Justina Gaethjea uspješno odbranio titulu, ali i šokirao sportsku javnost odlukom da završava svoju karijeru. 

Dagestanski borac je Amerikanca uspavao u drugoj rundi, nakon čega je saopštio da se više neće boriti jer ne može biti u oktagonu bez svog oca Abdulmanapa.

Khabib je pobjedom zaradio odličnu cifru. Oktagon je napustio bogatiji za 3.1 milione dolara, dok je dobio još 100.000 eura zbog toga što je imao borbu večeri.

Poraženi Gaethje je zaradio daleko manje od Nurmagomedova. Prošao je zaradom od 630.000 dolara.

Inače, kako UFC još uvijek ne može računati na prihode od publike, sinoćnji događaj u Abu Dhabiju srušio je rekorde od PPV prodaje.

Top Komentari

JJ90
Oni imaju procenat od PPV-a, ako je oboren rekord onda sigurno nije 3.1 milion.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi