Sve je bilo jasno nakon prvog dijela

Lyon u derbiju deklasirao Monaco

Endin Čaušević

Lyon je večeras na svom terenu razbio Monaco sa 4:1 u derbiju osmog kola francuske Ligue 1.

Lyon je fantastično odigrao prvo poluvrijeme kada je sve bilo riješeno u ovoj utakmici. Domaći su sjajno počeli meč i poveli već u 12. minuti kada je gol za vodstvo postigao Memphis Depay.

U finišu prvog poluvremena Lyon je bio ubitačan i sve je riješio. Na drugi gol čekalo se do 34. minute kada je Ekambi zatresao mrežu kluba iz Kneževine.

Lyon je do 3:0 stigao u 41. minuti. Sudija je svirao penal za domaći tim, a siguran s bijele tačke bio je Aouar. No, to nije bilo sve od Lyona u prvom poluvremenu ovog meča.

Domaći su u samom finišu prvog dijela zabili i četvrti gol, a svoj drugi na meču postigao je Ekambi za 4:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na samom početku drugog poluvremena Monaco je samo uspio da smanji prednost kada je Ben Yedder pogodio iz penala za 4:1 i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat večerašnje utakmice. U finišu meča domaći su ostali s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Bard.

Lyon je nakon osam kola šesti sa 13 bodova, dok je Monaco na tek 12. poziciji s dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.