Depay briljirao u Strasbourgu, Lyon ostvario važnu pobjedu

Tri asistencije Nizozemca

Depay briljirao u Strasbourgu, Lyon ostvario važnu pobjedu

E. Škorić

Strasbourg i Lyon su danas odmjerili snage u meču 7. kola francuske Lige 1, a gosti su slavili s 3:2.

Očekivano teško gostovanje za Lyon, ali je ovaj tim uspio da sa tri pogotka ostvari pobjedu, mada se dobar dio utakmice morao braniti.

Kadewere i dva puta Ekamby na čak tri asistencije Memphisa Depayja za 3:0 Lyona u 42 minute igre, ali Diallo u 44. minuti smanjuje na 3:1 i vraća nadu domaćem timu.

Kada je Aholou u 55. minuti postigao drugi gol za Strasbourg, bilo je za očekivati ludilo na terenu. I bilo je tako, sijevalo je na obje strane, mada se Lyon više branio i prijetio iz kontri, ali pogodaka više nije bilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyonu je ovo bila druga pobjeda i sa 10 bodova sada je na poziciji broj sedam, dok je Strasbourg u sedam mečeva upisao samo jednu pobjedu uz šest poraza, što je najviše što jedna ekipa ima trenutno u Ligi 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi