Dosad nezabilježeno

Maksimalna ocjena za nastup igrača na meču je 10, ali napadač Ajaxa je "prebacio" sve granice

Edmir Škorić
Teme:

Ajax je u subotu u prvenstvenom ogledu s Venlom slavio s 13:0 i to u gostima.

To je rekordna pobjeda Ajaxa u nizozemskoj Erediviziji i općenito jedna od najvećih u povijesti nizozemskog nogometa.

Zaista nikome nije jasno kako su gosti iz Amsterdama, bez obzira na sve kvalitete koje posjeduju, uspjeli tako poniziti rivala, pa dati 13 pogodaka i uz to sačuvati mrežu.

Posebno se istakao Lassina Traore, koji je postigao čak pet golova i upisao tri asistencije u visokoj pobjedi Kopljanika.

Whoscored.com, stranica specijaliziranja za ocjenjivanje nogometaša, objavila je da je na osnovu učinka u meču s Venlom Traore trebao da dobije ocjenu 15.08! Ipak, jasnao je, najveća ocjena je 10, pa je Traore na kraju morao da se zadovolji 'samo' desetkom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.