Njegov tim primio 13 golova od Ajaxa, a on poručio: "Nije niko umro..."

Venlo doživio blamažu

Njegov tim primio 13 golova od Ajaxa, a on poručio: "Nije niko umro..."

E. Čaušević

Fudbaleri Ajaxa jučer su ispisali historiju jer su u gostima pobijedili Venlo s nevjerovatnih 13:0.

Ajax je napravio nevjerovatnu stvar jer su zabili čak 13 golova svom protivniku, a o ovoj utakmici će se sigurno još dugo pričati.

Nakon ovo potopa oglasio se i trener Venla, Hans de Koning, koji je stao u odbranu svojih igrača i poručio je da se ovakve stvari jednostavno nekada dese u fudbalu.

"Imali smo očajan dan protiv Ajaxa i zato smo primili 13 golova. Sve što kažem je zaista nevažno. Gubili smo sa 4:0 i ostali s igračem manje i sve je krenulo nizbordo.", rekao je De Koning i dodao.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Ipak, niko nije umro. Ovo je fudbal i izgubili smo. Imamo već naredni meč u utorak i moramo se sabrati što prije. Ovaj poraz je već iza nas i moramo dignuti glave i razmišljati o nastavku sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi