Sergino Dest tužan nakon prvog El Clasica u karijeri

Nema razloga za sreću, ali vjeruje u bolje dane

Sergino Dest tužan nakon prvog El Clasica u karijeri

E. Škorić

Sergino Dest nije mogao biti sretan svojim prvim El Clasicom.

Dest je ovog ljeta iz Ajaxa prešao u Barcelonu, a u svom prvom El Clasicu defanzivac je doživio poraz, budući da je Real Madrid jučer na Camp Nou stadionu slavio s 3:1.

" El Clasico je jako lijepa utakmica za igrati. Bila mi je to prva, ali šteta jer smo izgubili od Real Madrida", rekao je nakon meča za Movistar Dest.

“Bila je to vrlo teška utakmica. Imali smo šanse, baš kao i oni, ali bili su malo uspješniji i postigli golove, mi nažalost nismo dali dovoljno. Moramo da nastavimo da radimo i da idemo na pobjede u narednim mečevima. U srijedu igramo protiv Juventusa, moramo da pobijedimo", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dest je svoj prvi start za momčad Ronalda Koemana imao u porazu u La Ligi od Getafea, a igrao je 90 minuta i protiv Ferencvaroša u Ligi prvaka. Nakon odlaska Nelsona Semeda u Wolverhampton, Dest postaje prva opcija na poziciji desnog beka, dok je Sergi Roberto klupiran od strane Koemana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi