Liga prvaka

Real u ludoj završnici izbjegao poraz, slavili Atletico, Liverpool i City

Edmir Škorić

Real Madrid je večeras bio na rubu novog poraza, ali je uspio da se spasi.

Real je u prvom kolu doživio poraz od Šahtara, a sada itekako Zinedine Zidane može da bude zabrinut jer nakon dva kola, njegov tim ima samo jedan bod, ali može da bude sretan jer je do 87. minute gubio 2:0, pa je završeno 2:2.

Thuram je s dva gola doveo Kraljeve na prag poraza, ali Benzema i Casemiro u posljednjih nekoliko minuta postižu golove i donose itekako vrijedan bod Realu.

Drugi madridski klub bio je nešto uspješniji, mada je i on podbacio. Atletico je ugostio Salzburg i na kraju uz puno problema i nakon preokreta došao do pobjede (3:2). Llorente je doveo Madriđane u vodstvo, potom su gosti preokrenuli pogocima Szoboszlaija i Berishe, da bi Joao Felix u 52. izjednačio na 2:2. Talentovani Portugalac je zabio u 85. minuti za tri boda Jorgandžija.

Liverpool se dosta mučio na Anfieldu sa Midtjyllandom, ali je s dva gola u nastavku došao do pobjede. Prvo Diego Jota zabija za 1:0 u 55. minuti, a Salah u nadoknadi s penala ovjerava pobjedu Redsima.

U istoj grupi dobar meč odigrali su Atalanta i Ajax, a na kraju je bilo 2:2. Gosti iz Amsterdama vodili su 2:0 na poluvremenu (Tadić iz penala i Traore), ali je Duvan Zapata u nastavku spasio Italijane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manje zanimljive su bile utakmice u grupi C. Manchester City je u Marseilleu slavio s 3:0, a strijelci su bili Torres i Gundogan te Sterling, dok je Porto kod kuće sa 2:0 savladao Olympiakos.

Liga prvaka:
Atalanta - Ajax 2:2
Atletico - Salzburg 3:2
Borussia M. - Real Madrid 2:2
Liverpool - Midjytlland 2:0
Marseille - City 0:3
Porto - Olympiakos 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.