Novo poređenje

"Schumacher je igrao prljavo, dok Hamilton pobjeđuje na pošten način"

Admin Čaušević

Otkako je Lewis Hamilton stigao i prestigao Michaela Schumachera po broju pobjeda svijet Formule 1 konstantno pravi poređenja između Britanca i Nijemca. 

Poređenje je napravio i Martin Whitmarsh koji je u Formuli 1 koji je u Formulu 1 ušao 1989. godine, a dugo vremena je bio izvršni direktor McLarena.

"Nikad zapravo nisam razumio Schumachera kako bih trebao. Uvijek je bio neprijatelj, igrao je prljavo i pokušavao prevariti mog vozača, tako da nisam objektivan prema Michaelu", rekao je Whitmarsh.

"Lewis je nemilosrdan, ali želi pobijediti na istinski iskren i častan način. Mislim da Schumacheru nije bilo stalo do toga. Morate se diviti ljudima koji održavaju stupanj nevinosti i iskrenosti, poput Lewisa i Mike Hakkinena, koji nikada nisu povukli prljav potez", kazao je on.

Whitmarsh je sarađivao s mnogim odličnim vozačima kao što su Jenson Button, Fernando Alonso, Juan Pablo Montoya i Kimi Raikkonen, ali kao najbolje je izdvojio Ayrtona Sennu i Hamiltona.

"Dvojica koji su imali nevjerovatnu auru su Senna i Lewis. Kad sam upoznao Ayrtona, već sam osjetio tu auru. Kad sam upoznao Lewisa, nije. Odrastao je sa svime što je učinio i što je postigao. Imao sam sreću da sam pomno pratio to putovanje", poručio je Whitmarsh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.