Hamilton slavio u Portugalu i srušio velikog Schumachera

Ostvario 92. pobjedu u karijeri

Hamilton slavio u Portugalu i srušio velikog Schumachera

E. Čaušević

Lewis Hamilton je danas slavio na utrci za Veliku nagradu Portugala i ispisao je historiju, te srušio velikog Michaela Schumachera.

Hamilton je nastavio nevjerovatnu dominaciju u Formuli 1 i još jednom dokazao da mu niko ne može ništa u ovom trenutku. Hamilton je vodio od starta utrke i nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

Britanac je iza sebe ostavio timskog kolegu Valtterija Bottasa koji je imao zaostatak od skoro 26 sekundi. Mjesto na podijumu osvojio je i Max Verstappen koji je završio na trećoj poziciji.

Iznenađenje je napravio vozač Ferrarija, Charles Leclerc, koji je završio na četvrtoj poziciji što je za ovosezonski Ferrari odličan rezultat. Peti je bio Pierre Gasly koji je u samom finišu uspio prestići Pereza.

Perez je pao na sedmo mjesto jer ga je prestigao i Sainz koji je bio šesti. Iza Pereza bili su vozači Renaulta Esteban Ocon i Daniel Ricciardo. Deseti je danas bio Sebastian Vettel koji je uspio osvojiti jedan bod.

No, utrka je apsolutno bila u znaku Lewisa Hamiltona koji je srušio Schumachera jer je ovo bila njegova 92. pobjeda u Formuli 1 i sada je prvi na vječnoj listil. Schumi je sada drugi s jednom pobjedom manje.

Promo

Top Komentari

AsmirM
Ovo je prije bilo ljepota gledat . dok je sumaher vozio bilo sam na HRT2 . Gledo po 3 sata a sad bezveze barem meni.
4 7
felix__27
Ne treba osporavat i govorit kako je sada brzi motor ovo ono.. I ostali soferi imaju brzi motor pa ništa.. A i veliki Sumaher je imao bolji motor od Sene i tako to...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi