Foto - EPA

Liga prvaka

Edin Višća dugo mučio PSG, ali iznenađenja nije bilo, Chelsea uvjerljiv u Rusiji

Midhat Šljivak

PSG i Chelsea upisali su pobjede u utakmicama 2. kola Lige prvaka.

PSG je kao gost savladao Bašakšehir sa 0:2 golovima Moisea Keana, ali Parižani nisu nimalo lagano došli do trijumfa.

Mučio je turski prvak PSG dosta dugo. Edin Višća je imao nekoliko sjajnih pokušaja, nije uspio zabiti, a u nastavku je francuski velikan ipak stigao do trijumfa.

Dva gola zabio je Moise Kean i odveo je PSG do prve pobjede u Ligi prvaka ove sezone.

Chlesea je uvjerljivo savladao ruski Krasnodar na gostovanju sa 0:4.

Plavci su već u 14. minuti mogli da zabiju gol, ali Jorginho je promašio penal, pa su na vodstvo morali čekati do 37. minute kada je Hudson-Odoi zabio za 0:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je londonski tim samo završio posao. Prvo je Timo Werner iz penala u 76. minuti zabio za 0:2, da bi četiri minute kasnije svojim prvim golom za Chelsea Hakim Ziyech povećao na 0:3.

Konačnih 0:4 djelo je Pulušića u 90. minuti meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.