Foto - EPA

Već petorica kanidata su tu

Šta je potrebno kandidatima za predsjednika Barcelone? Malo potpisa i mnogo novca

Midhat Šljivak

Josep Maria Bartomeu podnio je ostavku na mjesto predsjednika Barcelone. 

Nakon brojnih pritisaka i prikupljenih glasova po kojim mu je izglasano nepovjerenje, Bartomeu i njegov odbor su napustili funkcije u katalonskom klubu i ubrzo će tim sa Camp Noua dobiti novog predsjednika.

Petorica kandidata za tu funkciju spoznata. To su Victor Font, Toni Freiya, Jordi Farre, Augusti Benedeto i Lluis Fernandez Ala.

Lista će ubrzo biti veća. Očekuje se da će tu biti i nekadašnji predsjednik Joan Laporta, zatim Emili Rousaud, Xavier Vilajoana i Jordi Roche.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A uslovi za prijavu su jednostavni. Da biste postali kandidat za predsjednika morate prikupiti 2257 validnih potpisa članova kluba, ali i morate dati bankovnu garanciju od 125 miliona eura.

Nije još poznato kada će izbori za predsjednika biti održani, ali i to bi se trebalo saznati veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.