"Bartomeua je navodio Perez, sve što Real Madrid kaže Barcelona uradi"
Foto - EPA

Tebas žestok prema presjednicima

"Bartomeua je navodio Perez, sve što Real Madrid kaže Barcelona uradi"

M. Šljivak

Sada već bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomenu na odlasku je rekao da je Barcelona pristala da igra evropsku Super ligu koja je najavljena od 2022. godine.

U poslu vrijednom šest milijardi dolara liga bi se igrala po dvokružnom sistemu sa doigravanjem za prvaka i u njoj bi učešće uzeli najbolji i najbogatiji evropski klubovi.

Pozivnice su dobili gotovo svi istinski velikani. Real Madrid i Barcelona su među prvima pristali da igraju, a nakon što je Bartomeu otkrio da je klub pristao da igra ovu ligu, oglasio se prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

On je ljut zbog onoga što je Bartomeu napravio i optužio ga je da je samo igrača u rukama predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

"Bartomeu je navođen od strane Florentina Pereza. Uvjeren sam u to . Ta liga je san predsjednika Real Madrida, dugo je radio na tome i to ništa nije novo. Pravi veliku grešku jer ne shvata financijske posljedice", rekao je Tebas za AP i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona je ranije imala svoj glas kada je raspravljala o određenim situacijama u UEFA i FIFA, ali u posljednje tri godine samo ponavljaju ono što Real Madrid radi", istakao je Tebas.

Evropska Super liga je očigledno jako blizu realizacije i vidjet ćemo hoće li ona na kraju zaista i zaživjeti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
A sto se nebi igrala? Zasto se nebi igralo na vise frontova pa da priliku za igru i u klubskim takmičenjima dobiju i druge postave pa i mladi igrači. Jel to treba da ima samo jedno evropsko takmičenje i u njemu da igraju najbolji a ovi drugi ako dobiju prilike.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi