Foto: EPA

2. kolo Liga Evrope

Zvezda raznijela Liberec, Dinamo izdržao napade CSKA u Moskvi

S. Grebović

Večeras su odigrane prve utakmice drugog kola UEFA Evropa lige.

Crvena zvezda je u ne baš najboljem raspoloženju dočekala Slovan iz Libereca, s obzirom da nije pobjedila u prethodna tri meča u svim takmičenjima. Međutim, to za crveno bijele nije pretstavljao nikakav problem jer su sa velikih 5:1 savladali češkog predstavnika.

Počelo je kao iz snova za šampiona Srbije jer su vodili sa 1:0 već od 7. minute kada je glavom pogodio Ben. Isti igrač je uduplao prednost na lijepu asistenciju Ivanića. Četiri minute prije kraja prvog dijela igre za smanjenje rezultata pogodio je Matousek. 

Kada se mislilo da možemo ući u zanimljivu završnicu Zvezda je izvela pravi "Blitzkrieg" i sa tri gola za 20 minuta počistila protivnika. Pogađali su redom Gajić, Katai i Falcinelli za veliku pobjedu svog tima.

Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1

U drugoj utakmici ove grupe Hoffenheim je bez problema slavio na gostovanju kod, ove sezone vrlo blijedog Genta rezultatom 4:1. Njemački tim i dalje osakaćen povredama i izostancima, ali su golovima Belfodila, Grillitscha, Gaćinovića i Dabbura došli i do druge pobjede nakon isto toliko kola. Gol utjehe za Belgijance postigao je Kleindienst u nadoknadi vremena.

U narednom kolu će na svom terenu dočekati Liberec.

Gent - Hoffenheim 1:4

Dinamo je nakon remija u prvom kolu bez golova sa Feyenoordom isti rezultat ponovio i na gostovanju u Moskvi ekipi CSKA. Ruska ekipa je dominirala većim tokom meča, stvarala šanse, ali nisu našli načina da savladaju Dominika Livakovića na golu Zagrepčana.

Najbolju priliku je u 56. minuti propustio Vlašić koji je nanizao nekoliko gostujućih igrača i šutirao, ali je Livaković odbranio njegov pokušaj.

CSKA - Dinamo Zagreb 0:0

Vrlo ubjedljivu pobjedu osvario je Wolfsberger rezultatom 4:1 kod Feyenoorda. Michael Liendel je postigao het trik pogađavši u 4. minuti iz penela, te 13. i 60., dok je jedan pridodao mladi srbijanski napadač Joveljić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gol utjehe za Holanđane postigao je Berghuis sredinom drugog dijela, ali to im nije puno pomoglo tako da je Feyenoord ostao zakovan za dno ove grupe.

Feyenoord - Wolfsberger 1:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.