Bundesliga

Bayern nastavio niz, ali dosta teže ide kada nema Lewandowskog

Edmir Škorić

Bayern i Borussia Dortmund ostvarili su danas pobjede u mečevima 6. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je gostovao u Kelnu bez Roberta Lewandowskog i slavio je s 2:1, pa je s 15 bodova ponovo na vrhu tabele. Iako je bavarski tim dominirao većim dijelom meča i bio daleko superiorniji od domaćina, na kraju nije bilo baš glatko.

Thomas Muller je u 13. minuti pogodio s bijele tačke za 0:1, a Gnabry u sudijskoj nadoknadi prvog dijela povisio na 2:0.

U nastavku je Bayern "povukao ručnu", no našao se u problemu kada je gol Drexlera u 82. minuti uz korištenje VAR-a (prethodno sviran ofsajd) postigao gol za Koeln, ali Jarčevi nisu uspjeli izbjeći poraz do kraja.

Borussia je u Bielefeldu slavila s 2:0, a zanimljivo da je oba gola u nastavku postigao štoper Mats Hummels.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije derbija Borussia - Bayern koji se igra narednog vikenda, dva tima imaju isto bodova, ali prije međusobnog okršaja čekaju ih dueli u Ligi prvaka.

Što se tiče drugih rezultata, Augsburg je s 3:1 savladao Mainz, dok je Eintracht s Werderom remizirao rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.