Ostaje li Alaba u Bayernu? Još jedna runda pregovora završila krahom
FOTO - EPA

Ostaje li Alaba u Bayernu? Još jedna runda pregovora završila krahom

A. Beganović

Austrijski reprezentativac David Alaba i Bayern ponovo nisu postigli dogovor o novom ugovoru.

Prema pisanju njemačkih medija Alabin menadžer Pini Zahavi i čelnici Bayerna su prošle sedmice održali još jednu rundu pregovora, no dogovor nije postignut.

Ovo je treća runda pregovora zainteresiranih strana koja je završila neuspjehom. Prethodno su pokušali postići dogovor u junu i avgustu.

A, gdje je zapravo zapelo? Bayern je ponudio Alabi novi četvorogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 320.000 eura sedmično, no Zahavi je tražio 120.000 eura više pa zbog toga dogovor nije moguće postići.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Alaba je u Bayern stigao 2008. godine iz beške Austrije, a u posljednje vrijeme povezivao se sa Manchester Cityjem i PSG-om, no na adresu bavarskog kluba za njega nije stigla nijedna službena ponuda..

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Ni 320000, ni 440000 ne vrijede ovi *****. Sramota. Doktori živote spašavaju za 100 puta manje. Fuj, ***** jedan "austrijski".
4 4
Sloboda
Prodati ga u januaru i dovesti Upamecana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi