Imali su motiv više

Pogledajte brutalnu motivacionu poruku iz svlačionice HŠK Zrinjski

Midhat Šljivak

Nogometaši HŠK Zrinjski večeras su u gradskom derbiju na stadionu pod Bijelim brijegom porazili FK Velež s 3:1. 

Apsolutni junak derbija bio je Nemanja Bilbija koji je s tri pogotka uništio ambicije Rođenih, a mostarski nogometaši imali su i dodatnu motivaciju.

U svlačionici Plemića bio je zalijepljen papir na kojem su kombinirano stajali izvještaj o sinoćnjem napadu na 'Ultras pub', okupljalište navijača Zrinjskog, te druga slika na kojoj je pisalo jednostavno 'zgazite Rođene'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojevrstan je ovo odgovor gradskom rivalu koji je nakon trijumfa na svom stadionu otkrio fotografiju koja je dodatno motivirala igrače Veleža u utakmici protiv Zrinjskog.

Uglavnom, na mostarskom derbiju kao i prije i poslije njega nikada nije dosadno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.