Dudić: Surovost fudbala...

Trener FK Velež nakon poraza od Zrinjskog

Dudić: Surovost fudbala...

Edmir Škorić

Feđa Dudić komentarisao je na press konferenciji poraz njegovog Veleža od Zrinjskog (1:3) u derbiju koji je odigran u sklopu 13. kola Premijer lige.

Dudić smatra da je njegov tim danas igrao, a domaćin zabijao golove. Nije ništa slagao, ali pogoci Nemanje Bilbije (3) donijeli su Plemićima veliku pobjedu.

"Moram da čestitam Zrinjskom na pobjedi. Vidjeli smo danas surovost fudbala. Prvo poluvrijeme naša potpuna dominacija i onda iz jedne jedine greške i nikakve situacije primamo pogodak i sve se prelomi. Vratilo im se za neke druge utakmice gdje su zaslužili da pobijede, a nisu. Mi smo igrali, Zrinjski zabijao golove i to je neki kratak rezime", rekao je Dudić, dodavši:

"Utakmica je bila dobra, gledljiva i kamo sreće da je više ovakvih utakmica kod nas. Možemo biti zadovoljan sa tempom igrem i svim ostalim što se dešavalo. Iako je bio gradski derbi i tenzija s obje strane, na kraju je sve prošlo korektno".

Mulić nije igrao od početka, zašto?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlog je povreda. Nije trenirao čitavu sedmicu. Bihorac još od utakmice sa Željezničarom ima povredu. Do jučer nisu ni trenirali. Ne bi bilo u redu da su počeli meč. Razlog za poraz nije taj. Taktički je sve odlično odrađeno, ali eto, to je surovost fudbala. Nismo znali da iskoristimo ono što smo stvorili. Sam poguraš protivniak i daš mu krila i taj momenat je odlučio utakmicu".

"Uz Bilbiju je golman Brkić sigurno junak utakmice. Jeste čudan derbi, ali mi smo igrali, Zrinjski je zabijao i to je to", dodaje Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi.7
Sto bi rekao Osim, Velez je nesto pokusavao...muljao. A Zrinjski odradi posao. Zasluzena pobijeda!!
15 5
Matic
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Seljacino vratte se u federalnu gdje vam je i mjesto.
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi