Fenomenalni Nemanja Bilbija hat-trickom razbio Velež
Nemanja Bilbija postiže hat-trick na meču Zrinjski - Velež

Trijumf Zrinjskog u gradskom derbiju

Fenomenalni Nemanja Bilbija hat-trickom razbio Velež

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u mostarskom derbiju odigranom u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Velež sa uvjerljivih 3:1. Junak je fenomenalni Nemanja Bilbija koji je zabio tri pogotka.

Velež je bio taj koji je dominirao u prvom poluvremenu ovog meča. Krenuo je tim Feđe Dudića ofanzivno prema golu Zrinjskog, a prvi je prijetio Radova udarem u četvrtoj minuti meča.

Potom je u 12. minuti Cvijanović odlično šutirao, Brkić fantastično brani, a zatim jedna greška Samira Zeljkovića u odbrani Rođenih donosi gol za Plemiće.

Filipović je ukrao loptu Zeljkoviću u kaznenom prostoru, ovaj ga ruši, a sudija Peljto pokazuje na bijelu tačku. Nemanja Bilbija preuzima odgovornost i zabija za 1:0.

Velež nakon primljenog gola nastavlja sa žestokim napadima ka golu domaćeg tima. Imali su apsolutnu dominaciju na terenu, a u 32. minuti Brkić još jednom spašava domaće. Radović ubacuje, Anđušić gađa glavom, Brkić fenomenalno brani.

Nisu Rođeni do kraja prvog dijela uspjeli iskoristiti terensku nadmoć. Nije bilo prilika u ostatku poluvremena i na odmor se otišlo vodstvom Zrinjskog od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski povećava prednost. Ivančić ubacuje, a Nemanja Bilbija majstorski pogađa za 2:0.

Uzalud je Veležu bila terenska nadmoć. Rođeni su nakon primljenog drugog gola pogodili i prečku preko Anđušića i jednostavno večeras nisu imali sreće.

Sedam minuta kasnije novi gol u mreži Rođenih. Ponovo je Bilbija zabio pored uspavane protivničke odbrane i kaznio je lošu reakciju Bobića za visokih 3:0.

Potom se igra umirila. Nije ni Velež imao više snage da konstantno juri naprijed, a domaći su itekako bili zadovoljni rezultatom i nije bilo potrebe da bezglavo napadaju. 

Velež je u 81. minuti uspio da dođe do gola. Radovića u kaznenom prostoru ruši Ćorluka, Peljto pokazuje po drugi put danas na bijelu tačku, a Fejsal Mulić precizno pogađa za 3:1.

To je bio i konačan rezultat meča iako su oba tima imala nekoliko dobrih šansi za promjenu rezultata.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Zrinjski - Velež 3:1

Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Enin, Filipović, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Brandao, Osmić, Anđušić, Ferreyra, Radovac.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Gasi seljacine vrapcicke
4 17
Sako12
Kaže Europski velež abahahaha
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti