Trener Željezničara na press konferenciji

Osim: Nismo ni mislili da ćemo igrati kao Barcelona, uzeli smo bodove koji su nam bili potrebni

Edmir Škorić

FK Željezničar je večeras na Grbavici bio siguran u duelu s Radnikom, pa je slavio s 3:1.

Radnik je prvi poveo, ali Željezničar se brzo vratio, na kraju zasluženo slavio. Amar Osim je bio zadovoljan s prvim dijelom, ali ga je zabrinula igra u drugih 45 minuta.

"Zaslužena pobjeda u utakmici s dva različita poluvremena s naše strane. U prvom smo bili raspoloženi i rastrčani, solidno smo kombinovali, a u drugom nešto smo kao čuvali rezultat, da se ne umorimo i da se puno toga ne desi i to mi se nije svidjelo. Bilo je i umora. Vjerovatno su se igrači u prvom dijelu istrošili jer za onakvu dinamičnu igru treba malo i trčati. Na kraju smo pobijedili. Nismo ni mislili da ćemo igrati kao Barcelona, mada ona loše igra u zadnje vrijeme. Uzeli smo bodove koji su nam prijeko potrebni, pa se okrećemo sljedećoj utakmici", rekao je Osim večeras na press konferenciji, dodavši:

"Imali smo nesreću da primimo gol u jeku neke ofanazive. Da nismo primili taj gol, možda bismo u prvom poluvremenu riješili utakmicu, a ovako je bilo 'samo' 2:1 iako su oni imali odličnu šansu kod 1:1. Eto, imali smo sreću, pa nismo primili gol. U drugom poluvremenu bez specijalne energije i želje. Ne znam do čega je, vjerovatno je i do umora, igrali smo tri teške utakmice u sedam dana. Imali smo pet utakmica u 14 dana i to nije lako. Solidna predstava u prvom dijelu kada je napadački dio u pitanju".

Zbog čega je kasnije bio dosta ljut i nervozan?

"Nismo znali šta hoćemo i imali smo sreću da protivnik nije bio pretjerano raspoložen. Naprijed smo počeli nešto da izmišljamo, pozadi nismo djelovali kako smo trebali djelovati. Nisam imao dobar osjećaj i zato sam bio nervozan. Na sreću nisu kaznili naš ni tamo, ni 'vamo pristup".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je večeras govora i o derbiju koji slijedu u srijedu na Koševu.

"Znamo da nas očekuje drugačija utakmica od ovih ostalih. Nama je bio cilj da prije te utakmice sakupimo dovoljno bodova da ne moramo cikruzat u toj utakmici. Imamo dosta bodova, Sarajevo ima više jer su više pokazali. Možemo mirno igrati na Koševu. Ako bude utakmica u kojoj smo mi slabiji, ja ću biti zadovoljan i remijem. Neću igrati na neriješeno jer ne vidim da taj pristup može nešto pametno donijeti. Imamo četiri dana da se spremimo, da ponovo napunimo baterije. Sama težina i važnost utakmice će učinti da neki igrači se i brže oporave i budu manje umorni bez obzira koliko su umorni. Nadam se da ćemo u srijedu biti raspoloženi kao u prvom poluvremenu danas".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.