Preokret Željezničara protiv Radnika i važna tri boda za Plave
Ivan Miličević slavi pogodak protiv Radnika

Trijumf domaćeg tima

Preokret Željezničara protiv Radnika i važna tri boda za Plave

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je na Grbavici pobijedio Radnik sa 3:1 u susretu 13. kola Premijer lige BiH.

Tim Amara Osima dobro ulazi u ovaj meč. Igrali su otvoreno i napadački od prve minute, ali ih je takva igra i koštala u 15. minuti kada su gosti poveli.

Vasić sjajno upošljava Milana Vušurovića. Ovaj šutira i uz pomoć Ikića matira Erića za prednost gostiju od 0:1

Samo dvije minute kasnije Željezničar je u velikoj šansi. Ipak, Ermin Zec sa samo dva metra ne zabija gol.

Ipak, napadi Željezničara isplatili su se u 34. minuti. Semir Štilić se dobro snalazi u kaznenom prostoru i zabija za 1:1.

Radnik je itekako bio opasan. Mekić u 40. minuti ima zicer i jedan na jedan sa Erićem, golman Želje brani njegov udarac. Potom je Bojo na drugoj strani prijetio, a njegov šut ide pored gola.

A onda najljepši trenutak utakmice. U 44. minuti Miličević fenomenalno hvata volej i pogađa mrežu gostiju sa 25 metara za preokret i vodstvo Željezničara od 2:1.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još pokušaj Alispahića nakon prekida, ali nije bio precizan i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 2:1.

U nastavku nismo vidjeli previše uzbuđenja. Osim je napravio određene rokade u ekipi kako bi igrače sačuvao za derbi protiv Sarajeva, a vrijedi izdvojiti dva pokušaja Veselinovića koje domaći nisu uspjeli pretvoriti u gol.

Gosti sa druge strane nisu bili previše opasni. Dobro su bili zatvoreni napadači ovog tima i nije bilo previše prostora da naprave nešto.

Do kraja je Željezničar uspio još jednom zatresti mrežu gostiju. Veselinović proigrava Lendrića, a ovaj neometan šalje loptu u praznu mrežu za konačnih 3:1.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Željezničar - Radnik 3:1

FK Željezničar: Erić, Kosorić, E.Zec, Štilić, Alispahić, Miličević, Veselinović, Blažević, Bojo, Ikić, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Vušurović, Novaković, Mekić, Vasić, Popara, Gogić, Huseinbašić, Karić, Koraksić, Šubert

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Zeljo nam je jedini ozbiljan konkurent u PL , jedva cekam 4.11 - bice to odlicna tekma
17 0
JointUnion87
Mnogo bolja igra nego protiv Zrinjskog. Pobjeda zaslužena. Idemo po tri boda aBd protiv komšinica.
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi