Žele trejd sa 76ersima

Šta nam to spremaju Warriorsi? Ukoliko im plan prođe, bit će nezaustavljivi!

Edmir Škorić

Golden State Warriorsi su imali razočaravajuću sezonu, ali u narednoj žele opet doći do vrha.

S obzirom da iamju drugog pika, kao i Andrewa Wigginsa koj ise i ne uklapa baš najbolje uz Stepha Curryja i Klay Thompsona, Warriorsi su u dobroj poziciji da dovedu novo veliko ime u svoje redove.

Cilj ekipi iz San Francisca je da dovede visokog i kvalitetnog košarkaša koji bi mogao da se suprostavi centrima poptu Anthonyja Davisa, Nikoli Jokiću i drugima.

Navodno je jedna od želja Warriorsa da u trejdu dovedu Bena Simmonsa i Al Horforda, dok bi Philadelphiji poslali Wigginsa i drugi pik sa NBA drafta.

Pitanje je samo da li bi Philadelphia pristala na takvo što jer je cilj ovog tima da napadne titulu predvođen Joelom Embiidom i Docom Riversom na klupi.

Ukoliko bi plan Warriorsa prošao, kakav to tek tim bio sa Simmonsom, Curryjem, Thompsonom, Greenom i na kraju Al Horfdordom...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.