Deni Avdija oborio s nogu Warriorse na workoutu u Atlanti
Foto: EPA

Mladi Izraelac kotia visoko na predstojećem draftu

Deni Avdija oborio s nogu Warriorse na workoutu u Atlanti

Mladi izraelski košarkaš Deni Avdija prije koji dan održao je workout s predstavnicima Golden State Warriorsa koji žele da svoj 2. pick na ovogodišnjem draftu potroše na njega. 

Treninzi su održani u Atlanti a na njima je prisustvovao i sam Steve Kerr s kompletnim stručnim stožerom tima iz Oaklanda.

Navodno je izaslanstvo Warriorsa ostalo oduševljeno onim što su vidjeli od mladog Izraelca. Kerr i društvo ostali su bez riječi kada su se vlastitim očima uvjerili u mogućnosti nadarenog krilnog košarkaša, a ono što ih je više zadivilo od njegovih mogućnosti igranja košarke je radna etika i ozbiljnost kojom je pristupio kompletnom workoutu. 

Warriorsi će na draftu koji će se održati 18.11. birati drugi i sve je izglednije da će svoj visoki pick potrošiti na sina nekadašnjeg sjajnog jugoslovenskog košarkaša Zufera Avdije. Prvi će birati Minnesotta Timberwolvesi za koje se očekuje da će birati Anthony Edwardsa, nisko krilo s Georgie. Sve jače su glasine da će Wolvesi ovog mladog košarkaša iskoristiti da nadopune paket koji spremaju ponuditi za neku od NBA zvijezda koja će im moći donijeti instant rezultat. 

Top Komentari

user1583752673
Jedno ne tako tesko pitanje za redakciju, sto vi pisete o njemu!?
2 0
Grohot
Zulfer Avdija izraelac? Kakve su gluposti urafjene sa ovim drzavljanstvima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi