Derbi se igra na Tušnju u nedjelju

Bašić pred FK Sarajevo: Utakmica istine za nas, želimo tri boda!

S. Mlaćo

Veliki izazov nogometaše Tuzle City čeka u nedjelju.

Na Tušanj stiže lider i prvak FK Sarajevo. Tuzlaci u ovaj meč ulaze sa pobjedom u Krupi, dok je Sarajevo u srijedu u velikom derbiju remiziralo sa Željezničarom 1:1.

Tuzlaci vjeruju u svoje kvalitete.

“Sretno smo zbog pobjede u posljednjem kolu. Dvije utakmice smo pobijedili kako sam ja tu, te upisali jedan remi. Imamo problema sa povredama, ali i Sarajevo ima svoje probleme sa kartoniranim igračima“, priča trener Tuzlaka Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je i o FK Sarajevo.

“Kada spominjem Sarajevo, spominjem jedan sistem kompletnog kluba. To prati njihove rezultate, imaju strašan posjed lopte, sa sjajnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou. Za nas je ovo utakmica istine. Odvest će nas negdje. Bitan je taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo, moramo da slavimo. Moji momci su nakon Širokog Brijega bili na koljenima, pokazali su da su karakterni momci i ta slika mi je dala još veći motiv i volju. Ta slika mi je vodilja da napravimo nešto više. Znam da možemo, bez obzira na brojne probleme“, dodao je Bašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.