Tihi i povučeni dečko na derbiju briljirao iz sjene: "Osvjetlali smo obraz"
FOTO: Hajdarević u duelu s Tatarom (Klix.ba)

Haris Hajdarević govorio za SportSport.ba

Tihi i povučeni dečko na derbiju briljirao iz sjene: "Osvjetlali smo obraz" · Intervju

A. Čaušević

Genijalna izmjena Amara Osima, majstorija Mehmeda Alispahića i preporod koji je timu donio Samir Bekrić su glavne teme među navijačima Željezničara nakon sarajevskog derbija. Iako nije pokupio slavu, jedan dečko je briljirao iz sjene na najvećem bh. stadionu. 

Haris Hajdarević je bio među najmlađim akterima gradskog derbija, međutim za jednog 22-godišnjaka pokazao je određeno iskustvo i nije podgledao pritisku obzirom da je igrao na vrlo odgovornoj poziciji. Lavovski se suprotstavio kvalitetnim i iskusnim veznjacima Sarajeva. Pretrčao je 10.7 kilometera i bio je među najangažovanijim u svom timu.

Na početku razgovora za SportSport.ba bio je sasvim realan. Loše prvo poluvrijeme Plavih i odlično drugo kratki je opis njegovog viđenja meča.

"Loše smo ušli u prvo poluvrijeme, loše smo otvorili meč, posljednjih 15 minuta utakmice je bilo kritično, trebali smo primiti više golova. Sve u svemu bilo je loše prvo poluvrijeme. U nastavku smo se potrudili da izađemo da pokažemo karakter i da možemo da odigramo što bolje. Da napustimo teren s obrazom. Mogli smo i slaviti, ali na kraju najrealnije je neriješeno", kazao je Hajdarević.

U nastavku uslijedila je renesansa gostiju s Grbavice. Logično pitanje je bilo šta se dešavalo u svlačionici Plavih na poluvremenu.

"Sastanak je dugo trajao. Čak smo kasnili i na drugo poluvrijeme. Nije to bio tipičan sastanak na poluvremenu, nekako smo se mi između sebe više dogovorili kako ćemo izaći u drugo poluvrijeme. Jednostavno da izađemo svjetla obraza."

Govori nam da nije podlegao pritisku. Za zadatak je imao da čuva Amara Rahmanovića. Savjeti starijih kolega prvenstveno Aleksandara Kosorića su mu bile od velike koristi.

"Nisam osjećao pritisak, igrao sam dosta derbija, imao sam šest ili sedam, neke sam sam i počeo, nisam osjećao pritisak, igranje derbija mi je postalo rutina."

"Rahmanović je veoma nezgodan igrač. Trudio sam se da ga što bolje čuvam. Mislim da sam dobro odradio svoj posao. Ali da je dobar igrač, dobar je."

"Kosorić mi je non-stop govorio gdje se nalazi. Davao mi je savjete i prije utakmice i za vrijeme utakmice. Njega mogu izdvojiti da mi je davao savjete."

Vjera najbitnija

Prošle sezone kratko je bio u Slobodi. Ima sve riječi hvale za tuzlanski klub.

"Promjena mi je godila, da promijenim malo sredinu, da razbijem monotoniju, čisto da vidim kako je negdje drugo. Moram reći da su me super prihvatili i da su mi dosta pomogli tadašnji saigrači i na kraju krajeva da igram dobro."

Kakav je Hajdarević van terena? Tih, miran, povučen i religiozan.

"Tih sam. Miran. Povučen dosta. Slobodno vrijeme provodim u krugu porodice. Uglavnom igram Play Station i učim strane jezike. To radim najčešće.

A djevojka?

"Ništa to sad za sad, ništa ozbiljno", govori nam Hajdarević kroz smijeh

"Religiozan sam čovjek. Vjera mi je bitna u životu, vodim računa o tome. To mi je možda i najbitnije."

S kim se najviše druži u svlačionici?

"Sa svima sam dobar, ali možda bih izdvojio Fejzu (Irfana Fejzića op.a.) te Samira Bekrića i Mustafu Mujezinovića."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj vratili smo se terenu i radnim obavezama. Naredni ispit je Borac kojeg mladi veznjak dočekuje pun energije.

"Borac je svakako kvalitetna ekipa. Nezgodni su, na domaćem terenu imaju sve pobjede. Potrudit ćemo se da ovaj ciklus odradimo što bolje i da se vratimo neporaženi. Čuvao sam se dosta, bilo je trening-kuća, nisam šetao, imam snage i svježine", kazao je Hajdarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Denchi
Djokanovic duplo bolju tekmu imao, presmijesno guranje....
31 14
broj6
Nije se sastavio s loptom u prvom poluvremenu pogotovo. Veznjak koji zna presjeci napad protivnika ali ne zna obicnog pasa poslati. Napravio tri sanse Sarajevu svojim pasom ali eto valjda par oduzetih lopti u drugom poluvremenu pa hajde da ga hvalimo. Djokanovic pojeo i njega i Stilica i citavu Zeljinu sredinu. I pored presjecenih lopti otvarao napad Sarajeva ali nema interesa da se on pohvali
22 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi