Odigrali su 29. premijerligaških mečeva

Borac protiv Željezničara: Šta je to remi?

Adnan Beganović

Derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će u Banjoj Luci odigrati trećeplasirani Borac i drugoplasirani Željezničar.

Dueli ova dva kluba uvijek su privlačili mnogo pažnje, a otkako u Premijer ligi igraju klubovi sa prostora cijele BiH, od sezone 2002/2003 biće ovo 30 prvenstveni okršaj Borca i Željezničara.

Plavi s Grbavice se u ukupnom skoru uspješniji, odnosno slavili su 16 puta, Borac je trijumfovao 12 puta, a samo jedan prvenstveni meč ova dva kluba završio je bez pobjednika. Bilo je to prošle godine, na Grbavici nije bilo golova.

Što se tiče susreta u Banjoj Luci, odigrano ih je 14, a Borac je na svom terenu uspješniji. Deset puta su slavili Banjolučani, dok je Željezničar upisao četiri pobjede. Posljednji put Plavi su u Banjoj Luci u prvenstvenim okršajima slavili 19. novembra 2017. godine s minimalnih 1:0, a pobjedu im je donio Asim Zec.

Posljednji prvenstveni duel ove dvije ekipe odigran u Banjoj Luci pripao je Borcu, koji je slavio sa ubjedljivih 3:0. Kajkut, Mirić i Jovanović su pogađali mrežu Željezničara.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.