Grigonis šutira preko Carrolla

Veliki povratak madridskog tima u posljednjim minutama

Sjajna utakmica u Kaunasu: Real u završnici slomio Žalgiris

Veliku pobjedu izborio je madridski Real večeras u Kaunasu u 7. kolu Eurolige.

Prava je šteta što je Žalgirio Arena večeras brojala samo 239 gledatelja (službeni podatak), a ne po 5000 kao na proteklim susretima.

Sjajnu utakmicu odigrali su domaći košarkaši protiv Reala koji se u posljednje vrijeme diže u formi. To su gosti i pokazali u furioznoj prvoj četvrtini koju su dobili s čak 32:24, a valja spomenuti da se broj napada koji su košarkaši Reala promašili mogao prebrojati na prste jedne ruke. No odgovor, i to kakav, stiga oje već u drugom periodu. Timovi kao da su zamijenili uloge, Žalgiris je iskombinirao fantastičan napad s granitnom obranom te je uzvratio s impozantnih 30:16 i na poluvrijeme odnio 6 koševa viška.

Nastavio je domaći tim s odličnom predstavom i u 3/4, u nekoliko navrata imao i po 12 koševa viška, no ipak nisu izdržali. Zaigrao je Real u posljednih 10 minuta onako kako je igrao u 1/4 i s velikih 26:17 prelomio susret. Imao je Žalgiris 86:81 manje od 3 minute do kraja, no uslijedila je serija Kraljeva od 10:0 koja je riješila pitanje pobjednika. Sjajni Walter Tavares je s 22 koša vodio Real do pobjede a na sve je dodao i 12 skokova te sjajan indeks korisnosti od 34. U stopu ga je pratio sjajni Argentinac Campazzo s 19 poena i 10 asistencija. Walkup je postigao 18 poena za domaće a koš manje dodao je Grigonis. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.