Žalgiris ostaje bez potpore publike
Foto: EPA

U Litvi donesena odluka o maksimalno 300 ljudi na utakmicama

Žalgiris ostaje bez potpore publike

Košarkaši Žalgirisa su u odnosu na ostale euroligaške timove od početka ove sezone bili u velikoj prednosti. 

Naima, na njihovim utakmicama u Žalgirio Areni do sada je bivalo više od 5000 gledatelja.

Ta brojka je bila kudikamo veća nego kod ostalih timova, a nakon što je Anadolu Efes poražen u Litvi, javno se protiv toga i pobunio trener turskog tima Ergin Ataman koji je rekao da pravila nisu za sve ista. Istina je da su navijači prvaka Litve čak i u tom broju (prosjek u domaćim utakmicama Žalgirio Arene je preko 10.000) pravili sjajnu atmosferu, no tome je, bar za sada došao kraj.

Litvanska vlada je ovih dana donijela novi zakon po kome će maksimalni broj navijača u dvoranama biti 300. Nova pravila namijenjena su da traju idućih 14 dana no pošto je prognoza oko pandemije covida-19 loša, vrlo vjerojatno će ove nove mjere potrajati a svi košarkaški timovi iz Litve ostat će bez značajne podrške. 

Top Komentari

Ende
Mujic je sve zivo oko sesnesterca za zelju svirao. Nevjerovatno, kakva perfidnost.
1 1
Edin Merlin
X2
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi