Žalgiris u drugom poluvremenu slomio otpor Asvela

Francuzi nakon povratka namučili Litvance

Žalgiris u drugom poluvremenu slomio otpor Asvela

Žalgiris je večeras u 6. kolu Eurolige nadigrao francuski Asvel rezultatom 83:74.

Francuzi su napokon odigrali jednu utakmicu nakon problema s koronavirusom.

Nakon dva tjedna stanke tim Asvela imao je snage odigrati samo jedno poluvrijeme. U prvom dijelu, dok je bilo snage Asvel je odlično igrao protiv tima iz Kaunasa i čak imao i dvoznamekastu prednost. U iznimno efikasnih 20 minuta Asvel je Žalgirisu ubaio čak 50 poena, no u nastavku utakmice domaći tim stigao je umor. Nakon odlične i igre i 9 koševa prednosti igra francuskog prvaka raspala se u drugom dijelu igre. Fizički spremnija a na kraju krajeva i kvalitetnija ekipa Žalgirisa iskoristila je sve svoje prednosti i u drugom poluvremenu razbila Asvel s 42:24 što je bilo dovoljno za konačnih +9 na kraju.

Marius Grigonis je odigrao najbolju partiju sezone i s 25 poena predvodio Žalgiris do nove pobjede, a 13 je dodao Lekavicius. Kahudi je s 18 predvodio Asvel, a 17 je ubacio Yabusele, te 16 Lighty. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi