Najbolji desni bek u posljednjih desetak godina

Dani Alves konačno objasnio zašto je otišao: "Nemaju mu*a da priznaju svoju grešku"

Endin Čaušević

Dani Alves je na ljeto 2016. godine odlučio da napusti Barcelonu što je bilo iznenađenje za čelnike kluba, a Barca i danas muku muči da pronađe pravu zamjenu za Brazilca.

Alves je osam godina nosio dres katalonskog kluba s kojim je osvojio sve što je mogao, te je zacementirao svoje mjesto u prvom sastavu. No, na ljeto 2016. godine odlučio je da ode u Juventus nakon što mu je istekao ugovor.

Ipak, četiri godine kasnije Alves je otkrio da je to uradio jer je klub pokazao nepoštovanje prema njemu iako su mu u samom finišu ponudili produženje saradnje, ali on na to jednostavno nije pristao.

"Pustili su me iz kluba, a da uopšte nismo ni pričali o tome. Htjeli su dovesti novog desnog beka, a kada to nisu uspjeli onda su me nazvali i ponudili novi ugovor. To je za mene bilo nepoštovanje i odlučio sam da odem", priča Alves i dodaje.

"Da su me tretirali onako kako smatram da zaslužujem i danas bih bio u Barceloni jer je to klub koji volim. Nudio sam kasnije svoj povratak i htio sam igrati i besplatno, ali oni nikada nisu imali mu*a da priznaju kako su pogriješili. To je klub koji volim i moj drugi dom i siguran sam da ću se jednog dana vratiti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.